SFF-F Årsmöte 2010-02-10

Årsmötet i år hölls i vår vanliga samlingslokal – Villa Björkhagen – med drygt 30-talet medlemmar närvarande. Efter sedvanlig förtäring berättade vår inbjudne gäst – Henrik Lindberg – om det nystartade flygbolaget i Jönköping, Flyglinjen Jönköping AB, innan årsmötet startade.

Henrik  berättade med inlevelse hur han födde idén om en ny operatör från Jönköping Airport med Stockholm/Bromma som destination. Med sitt förflutna som pilot i såväl Skyways som Malmö Aviation hade han väl goda kunskaper om flygbolag och den operativa verksamheten. Tillsammans med ytterligare fyra personer (företagsledare och finansiärer) startades så bolaget med första flygning till Bromma den 8 februari d å. Bolaget kommer att operera med en Jetstream 41 från Eastern Airways.

Vidare berättade Henrik om sin egen väg mot flyget med början som liten parvel på Kronobergshed till sin incheckning på Malmö Aviation. En 40-årings levnadsberättelse fylld av måleriska skildringar som fick auditoriet att sitta med mungiporna uppe mest hela tiden. Efter en frågestund med vetgiriga och
sakkunniga medlemmar avslutades föredraget  med en rungande applåd med åtföljande- Lycka Till! Som ett tack till Henrik överlämnades boken ”Att flyga är att leva”.
Årsmötet hade sin vana trogen bjudit in föreningens nestor, grundare och hedersordförande, Bo Carlson, att leda årsmötesförhandlingarna och det gjorde han även denna gång med bravur, pondus och inte minst med glimten i ögat som kännetecknar hans person. Claes von Sydows förvaltningsberättelse och ekonomiska redovisning gillades som tidigare fullt ut av stämman.
Inga revolutionära strömningar utan den sittande styrelsen fick ansvarsfrihet och förnyat förtroende för ytterligare ett år. Även på övriga poster som revisorer och valberedare blev det omval. Efter en diskussions- och frågestund förklarades årsmötet avslutat och med det påbörjades det nya verksamhetsåret för den omvalda styrelsen med C-E Linghoff som ordförande.


Kenneth Liljeblad försöker övertyga Bo Carlson om något innan årsmötet.