Möte 2010-11-24

SFF-Småland’s Jubileumskväll 24 november 2010. 

Så var det dags för SFF-Småland att fira sina första 30 år som regionavdelning dock att från riksföreningens sida var de första fem åren en prövotid innan vi togs upp som fullvärdig avdelning.

Detta berättade Bo Carlson som tillsammans med Stig Kernell var grundarna till SFF-F. Tyvärr kunde inte Stig närvara vid dagens firande.

Denna afton hade ett 40-tal tappra medlemmar m fl trotsat ett uruselt väder med storm och snöfall och samlats i Villa Björkhagen för att fira avdelningens första 30 år och tillika det 218:e mötet. Detta oväder föranledde ordförande att vid sitt hälsningsanförande läsa en dikt av Alf Henrikson – ”Blötsnö”. Dessförinnan hade det avnjutits såväl ankomstglögg som jultallrik samt kaffe och pepparkaka.

Bo Carlson tog därefter till orda och berättade om sina och Stigs idéer, planer, förberedelser och  kvällsaktiviteter i kopieringsrummet på den då gemensamma arbetsplatsen för att bilda en regionavdelning inom SFF. Bo berörde också den första träffen då de båda hade kallat 24 presumtiva medlemmar till Axamo Flygplats den 20 november 1980. För att krydda kallelsen lite extra hade man också bjudit in Mr Linjeflyg d v s Lars Lindström som gästtalare.

Efter denna inledning var det dags för de traditionella Julnötterna med, som alltid, Bo som skapare och denna gång kallad ”Liten Jubileumstävling”

— se separat bild —

Vinnare blev Jonny Andersson som fick applåder och en modellbyggsats, tvåa blev Leif Höglund och på bronsplats kom den för dagen nya medlemmen Åke Lantz.

Ordförande tackade Bo Carlson för hans insats med att skapa regionavdelningen SFF-F och överlämnade ett diplom som synbarligt bevis på den av styrelsen beslutade utnämningen av Bo Carlson till Hedersmedlem i SFF-F. Även Stig Kernell är kallad till avdelningens Hedersmedlem och kommer att få sitt diplom vid ett senare tillfälle.

Även till denna träff hade Lars Lindström tillfrågats om han ville bli gästtalare och han var verkligen inte nödbedd utan kom till oss i Jönköping, en stad som under många år var hans arbetsplats uppe på Axamo Flygplats.

Hans stora flygintresse, flyghistoriekunskap och måleriska samt humoristiska berättartalang väl matchande sitt bildgalleri, fick auditoriet att  skratta otaliga gånger när han förmedlade sitt liv med flyget från 4-årig påg till dagens mustaschprydde  konsult. Efteråt fick han välförtjänta applåder samt ett av Lars Nordqvist graverat sektglas som prytts med en DC-3 som ett stort tack för en oförglömlig kväll.

Klockan 22.30 bröts det upp efter en trivsam kväll och vi önskade varandra ett fint slut på innevarande verksamhetsår och ser fram mot ett 2011 med ytterligare flyg i alla dess former.

C-E L