Referat från möte i SFF-F, 2011-11-30

Föreningens sista möte för året, tillika det 225:e i föreningens historia, hölls som vanligt i Villa Björkhagen med 35 medlemmar närvarande. Efter inmundigande av glögg, smakrik jullandgång, kaffe och pepparkaka med efterföljande information så startade filmaftonen med filmen ”WORLD WAR 1” som är en dokumentär baserad på originalfilmer och intervjuer troligen från 60-70-talet och dessutom färglagd med modern teknik. Filmen framtagen av The Daily Telegraph och medtagen av Bo Widfeldt.

I pausen till nästa film presenterade Bo Carlson som vanligt de kluriga julnötter som har blivit en institution i föreningen. Årets upplaga var stjärtigenkänning och medlemmarna visade en mycket god kunskap med många fullpoängare. Flygböcker som priser till de bästa.

Film nummer två presenterades av Ulf Anderson och hade titeln ”SAAB Safir-60 år”. Producerad 2005 och mycket skickligt gjord med mängder av flygscener och intervjuer från piloter och andra involverade.

En trevlig episod i samband med måltiden var den helikopter som plötsligt flög över våra huvuden i kafeterian inklusive vidhängande banderoll med texten ”GOD JUL” och som sittande piloten Lars Nordqvist skickligt manövrerade runt i lokalen.

Avslutningsvis visades den lokala affischen ”SFF-F WANTS YOU” upp, som styrelsen gett i uppdrag till föreningens eminente konstnär Torstein Landström Wallmo samt Nils-Arne Nordahl att ta fram som ett verktyg att användas i samband med lokal rekrytering. Affischen fick ett överväldigat positivt mottagande av medlemmarna som fick varsitt ex att sprida information kring. Alla önskade varandra GOD JUL och GOTT NYTT ÅR samt på återseende den 15 februari 2012 då årsmötet inleder kommande års sammankomster.

C-E Linghoff